A8BC3B38-E547-4F49-9449-AFE11C927675.jpeg AA5DBB5F-846D-4C1B-AD21-A2EAF856B6E7.jpeg 3559047E-27FA-48D3-AAB0-E0843416DBAA.jpeg 30B58D50-EADE-4BB3-8507-2610D2E57E71.jpeg suuz kopie.jpeg E1F9DF52-1279-43D4-B244-4205B34851C0.jpeg

Jeugd

Senioren

Nieuwsfilter
Fotogalerij
Fotogalerij
Nieuwsafbeelding
Na de herfstvakantie worden de competities van de junioren opnieuw ingedeeld.
De juniorwedstrijden voor na de herfstvakantie worden pas heel laat bekend gemaakt door de KNHB.
Daarom kunnen we de tijden van de wedstrijden en de scheidsrechters voor de zaterdagen pas na 22 oktober indelen.
Gelukkig is het wedstrijdschema v ...
Nieuwsafbeelding
Dit weekend heeft HC Twente zich zichtbaar in gezet voor de scheidsrechters tijdens de week van de scheidsrechter. 


In samen werking met de KNHB hebben Marij en Liesbeth, Bonds coördinator Oost, verschillende scheidsrechters begeleid tijdens de wedstrijden. Het doel was niet om ze de regels uit te leggen maar om ...
Nieuwsafbeelding
"Hé scheids, bedankt!” 
Dat hoor je niet zo heel vaak na een wedstrijd.
Hoeveel wedstrijden heb jij al eens gefloten? Hoeveel het er ook waren, wij zijn heel erg blij dat jij er, in je vrije tijd, was om de wedstrijd in goede banen te leiden!
Week in week uit staan scheidsrechters op het v ...
Nieuwsafbeelding
Komend weekend gaat de week van de scheidsrechter 2018 van start.
Ook bij HC Twente willen we hier aandacht geven. We willen alle scheidsrechters bedanken voor hun inzet. Gedurende de hele zaterdag zullen er bondsscheidsrechters van de KNHB aanwezig zijn.
Om het nog leuker te maken om scheidsrechter te zijn, zullen we scheids ...
Nieuwsafbeelding
"Hé scheids, bedankt!” Dat hoor je niet zo heel vaak na een wedstrijd. Week in week uit staan scheidsrechters op het veld zodat spelers lekker hun wedstrijden kunnen spelen. Daar mogen we de scheidsrechters best weleens voor bedanken. De KNHB doet daarom jaarlijks mee aan de Week van de Scheidsrechter. Deze vindt dit jaar plaa ...
Nieuwsafbeelding
Aanstaand weekend barst de hockeycompetitie weer los.
Hockey is een sport die zich ontwikkelt: elk jaar zijn er wel een paar spelregelwijzigingen.

Voor seizoen 2018-2019 zijn er twee kleine veranderingen:
1. Sticks bestaat niet langer. Dat betekent dat de jeugd (met uitzondering van jongste jeugd) vanaf dit seizoen ...
Nieuwsafbeelding
Wat is RefCom4All? RefCom4All is een digitale app die scheidsrechters in staat stelt om tijdens de wedstrijd met elkaar te communiceren. Op deze manier kun je met jouw collega snel overleggen over de beslissing die genomen moet worden.

Wat heb je nodig? * Een iPhone of Android telefoon
* Een telefoon met ...
Nieuwsafbeelding
Leesvoer voor alle scheidsrechters, zaalhockeyers en zaalhockeyliefhebbers: Het nieuwe spelreglement Zaalhockey is gepubliceerd. Dit jaar zijn er één grote en enkele kleine wijzigingen die van kracht worden. De grote nieuwigheid is de introductie van de lange corner in de zaal.
Op maandag 24 oktober zijn de aanvangstijden van de thuiswedstrijden tot aan de winterstop bekend gemaakt.
Vandaag (=25 oktober) of morgenochtend zullen alle coaches van jeugdelftallen en aanvoerders van de senioren/veteranen elftallen gemaild worden wanneer hun team moet fluiten.
Zeven senioren- en 5 juniorenteams moeten zaterdag 29 ok ...
Helaas heeft de KNHB het spelregelcafé bij HC Twente dat a.s. dinsdag 13 september zou plaatsvinden afgelast wegens te weinig aanmeldingen.

Maar niet getreurd: alle belangstellenden kunnen terecht bij het spelregelcafé op donderdag 15 september in het clubhuis van Bully in Oldenzaal.

Meld je dan ...
Nieuwsafbeelding
Zaterdag 12 maart zijn Hidde Jansen, Maxim Vonkerman, Annelot Weusthuis, Koos de Rooij en Marcel Westenberg geslaagd voor de praktijk van het ClubScheidsrechter + examen. Zij zijn nu officieel bevoegd om de wedstrijden van de hoogste elftallen van HC Twente te fluiten (hetgeen ze overigens al geruime tijd gedaan hebben .....)
Binnenkort zijn ...
Pak die voorsprong: kom naar een van de Spelregelcafés!
Bijvoorbeeld op 22 september bij HC Twente!
Wil jij het nieuwe seizoen met een voorsprong beginnen? Kom dan naar één van de spelregelcafés die in september door heel Nederland plaatsvinden. Vanaf seizoen 2015-2016 wij ...
Nieuwsafbeelding
Het seizoen gaat bijna van start en voor de senioren en junioren zijn er een aantal grote spelregelwijzigingen doorgevoerd.
Echter: ook voor de mini's en G-hockey zijn er een aantal nieuwe regels en een aantal bestaande regels zijn aangescherpt.

De belangrijkste spelregelwijzigingen vind je hieronder. Wil je meer weten of wil je ...
Nieuwsafbeelding
Vanaf 1 augustus 2015 worden in Nederland de volgende spelregelwijzigingen ingevoerd.
Reguliere competitie

1. Vrije slag binnen vijf meter van de cirkel: Een aanvallende vrije slag binnen vijf meter van de cirkelrand wordt genomen op de plek van overtreding. De bal wordt niet meer teruggelegd tot een plek vijf meter buiten de ...
Het inleveren van de ontheffingsaanvragen voor het fluiten op zaterdag kan t/m zaterdag 20 september! 
Na de 20ste kun je alleen bij uitzondering ontheffing aanvragen. Neem hiervoor contact op met [email protected] ...
Met ingang van 1 februari 2014 is de regel van het eigen doelpunt afgeschaft. Dit heeft de afgelopen weken tot enige verwarring geleid.
Wanneer telt een doelpunt nu wel?  Per 1 februari geldt de ABCD regel weer: Een Aanvaller moet de bal Binnen de Cirkel raken en de bal gaat daarbij volledig over de Doellijn.
Of een verded ...
Nieuwsafbeelding
Dit weekend de laatste mogelijkheid een 'eigen doelpunt' te scoren......
Op 25 november jl. heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) haar leden geïnformeerd dat met ingang van 1 februari 2014 het experiment met het ‘eigen doelpunt’ niet langer zal worden toegepast. Dit betekent dat ook tijdens de aankomende Rabobank Ho ...
Nieuwsafbeelding
Hoger en beter fluiten? CS+
Sinds vorig jaar heeft de KNHB een cursus ‘Clubscheidsrechter Plus’ (CS+) gestart. De CS+ is een scheidsrechter, die regelmatig op de club fluit en, naast de standaard scheidsrechterscursus, extra opleiding en begeleiding heeft gehad om ook de ‘moeilijkere’ wedstrijden te kunnen fluiten. Bijvoorbeeld w ...
Nieuwsafbeelding
Beste zaalhockeyers, voor de volledigheid hierbij de verschillen tussen de zaal en het veld. Als de veldcompetitie weer begint werkt het andersom dus ..... goed lezen !   Met sportieve groet, HCT Arbitrage Commissie ...