suuz kopie.jpeg

Jeugd

Senioren

Nieuwsfilter
Agenda
22-2 ALV
22-2 Vergadering zaal- en t...
Fotogalerij
Fotogalerij

Scheidsrechterscommissie

 

De scheidsrechterscommissie is o.a. verantwoordelijk voor:


  • Coördinatie van de arbitrage bij de thuiswedstrijden van de teams van HC Twente Opleiding van nieuwe scheidsrechtersBegeleiding van nieuwe scheidsrechters (SIO’s)
  • Het op peil houden van de regelkennis van HCT scheidsrechters
  • Regelwijzigingen communiceren naar de leden / coaches
  • Werving  CS+ en Bondsscheidsrechters        
  • Contact met de KNHB en volgen van nieuwe ontwikkelingen.


Samenstelling commissie:


Titia Weusthuis

SR-commissaris; SR opleidingen

(06) 54681909

Hans van Valkenhoef 

Plaatsvervangend SR-commissaris

(074) 2663851 

Marcel Hak

SR indeling zaterdag 

(06) 20846845

Marcel Westenberg

SR indeling zaterdag

(06) 10034809

René Weusthuis 

SR indeling zondag; CS+ opleiding 

(06) 29031697 

Fluiten op zaterdag

Nieuwe scheidsrechters zullen 1 a 2 keer onder begeleiding van een ervaren scheidsrechter fluiten. Daarna kunnen zij zelfstandig fluiten

Je fluit in de regel een wedstrijd van spelers minstens 2 leeftijdsklassen lager. Dat betekent dat B junioren ingezet worden op de D junioren. A junioren worden ingezet op de C junioren.

De A en B junioren worden gefloten door senioren/veteranen. 

De eerste elftallen A tm D worden gefloten door ervaren senioren.

Alle bezitters van een scheidsrechterskaart worden een paar keer per jaar ingezet om een wedstrijd te fluiten bij de jeugd op zaterdag. Dit geldt ook voor alle op zondag spelende senioren en veteranen! Mensen die vanwege belangrijke overwegingen niet op zaterdag kunnen of willen fluiten moeten aan het begin van het seizoen vrijstelling aanvragen bij de scheidsrechterscommissie ([email protected]). Als je werkt op zaterdag heb je misschien voor of na je werk nog tijd  om een wedstrijd te fluiten. 

Vrijstelling moet in principe elk seizoen opnieuw aangevraagd worden..


Aanwijsprocedure zaterdag:

  • Je krijgt minstens 2 weken van tevoren een mail wanneer je moet fluiten.
  • Jeugdleden worden in principe alleen ingedeeld om te fluiten als hun eigen team een thuiswedstrijd speelt
  • We gaan proberen 3-4 weken van tevoren de planning te maken, maar dat kan niet altijd omdat het wedstrijdschema niet zo ver van tevoren bekend is
  • Als je niet kunt moet je zèlf voor gelijkwaardige vervanging zorgen. Je moet de naam van je vervanger doorgeven aan de scheidsrechterscommissie ([email protected] );even een mailtje sturen ‘ik kan helaas niet’ en het probleem weer op de scheidsrechterscommissie afschuiven is absoluut niet de bedoeling: de persoon die is ingedeeld blijft altijd verantwoordelijk     


Je moet 15 minuten vòòr het begin van de wedstrijd aanwezig zijn (mèt een fluit) (in principe krijgt iedereen na het behalen van het scheidsrechtersexamen een fluit. Bij een aantal groepen geslaagden is dit niet gebeurd. In maart 2014 zullen de betrokkenen alsnog een fluit uitgereikt krijgen!)


Vanaf maart 2014 gaan we exact bijhouden welke scheidsrechters niet op komen dagen voor een wedstrijd: hun namen worden via de coaches doorgegeven aan de scheidsrechterscommissie. De betreffende scheidsrechter wordt hetzelfde weekeinde gebeld, en krijgt een waarschuwing. Bij een tweede verzuim mag de scheidsrechter de eerstvolgende thuiswedstrijd van zijn/haar team niet meespelen. Bij een derde verzuim: nog twee wedstrijden niet meespelen


Op de website van HCT wordt de planning van de wedstrijden en de scheidsrechters tijdig vermeld. Het is handig om 1 x per week even de indeling te checken.

Het komt regelmatig voor dat scheidsrechters hun oproep-mail niet ontvangen, omdat in de ledenadministratie (LISA) van HCT een verouderd mailadres staat.      

Ieder lid van HCT moet er zelf voor zorgen dat zijn/haar mailadres en mobiele telefoonnummer juist vermeld zijn (je kunt je mailadres/mobiele nummer wijzigen door in te loggen op de website van HC Twente en dan de klikken op de knop 'Instellingen') 

Als je een keer niet op komt dagen voor een fluitbeurt, omdat je mailadres onjuist in LISA staat, dan is dat jouw nalatigheid.


Fluiten op zondag (in voorbereiding)

Opleidingen (in voorbereiding)