suuz kopie.jpeg

Jeugd

Senioren

Toernooien

Toernooien en Kampen

Snel naar:

Eigen HCTwente toernooien

Voor de organisatie van eigen toernooien wordt per keer een organiserende commissie samengesteld. Het wordt zeer op prijs gesteld als vrijwilligers, bijvoorbeeld voor het jaarlijkse familietoernooi op 2e paasdag, zich aanmelden.

Deelname aan toernooien bij andere verenigingen:

Voor de mini's en D8-tallen zijn er aan het begin en het eind van het seizoen toernooien op zaterdagen van 10.00 tot ca. 14.00 uur.

Voor alle junioren en senioren elftallen geldt dat deelname aan toernooien zelf moet worden georganiseerd en bekostigd. Het is verstandig voor coaches en aanvoerders om hier in maart al aan te denken, omdat sommige toernooien snel volgeboekt zijn.

Schriftelijke uitnodigingen voor toernooien worden in een map achter de bar gedaan, zodat iedereen die kan inzien. Actuele en meer complete informatie is te vinden via het Internet:

http://www.knhb.nl/ of http://hockey-toernooi.startpagina.nl/ en natuurlijk onder toernooien op onze eigen website.

Kampen

Kampen zijn in en erg goed voor het spelpeil. Informatie die binnenkomt zal op de site gezet worden en in de map achter de bar gedaan. Sommige kampen worden hier dichtbij gegegeven en zijn zonder overnachtingen anderen zijn intern. Het KNHB overzicht is erg volledig.

Oefenwedstrijd plannen of onderling toernooi.

Wat te doen bij het plannen van een oefenwedstrijd/toernooi?

Vooraf aan de oefenwedstrijd/het toernooi

 • Meld je voornemen aan de 11-talcommissie of minicommissie minimaal 1 week van tevoren.
 • Neem conact op met bestuurslid accomodatie ([email protected])
  • Vraag of hij een veld wil reserveren op het betreffende tijdstip en datum en natuurlijk of dit mogelijk is.
  • Vraag of hij in de agenda kan zetten dat er een oefenwedstrijd is van team X op veld X zodat het ook zichtbaar is voor anderen.
  • Maak een afspraak wanneer je de sleutel met de code en de bijbehorende instructies van het clubhuis kunt ophalen.
  • Maak een afspraak met de barbeheerder (dhr. M. van den Heuvel) omtrent de kas/barbezetting en wat wel en niet verkocht kan worden.

 

Op het moment van de oefenwedstrijd/toernooi

 • Zorg dat het clubhuis open is en dat de materialen klaar gezet zijn.
 • Zorg dat er iemand achter de bar staat die de organisatie op zich neemt.
 • Ranja mag onbeperkt geschonken worden.
 • Voor de koffie en de thee wordt een geringe vergoeding gevraagd : Houdt de kannen koffie en de kannen thee bij. Een kan koffie kost € 5 en een kan thee kost € 2.

 

Einde van de oefenwedstrijd/toernooi

 • Zorg dat alles opgeruimd achter gelaten wordt.
 • Sluit de kantinedeur, de deur van het materiaalhok en de buitendeur weer af.
 • Breng de kas/sleutels terug naar de eigenaren.

 

Wij wensen jullie een goede oefenwedstrijd of een leuk toernooi toe.

Voor vragen kun je terecht bij de barbeheerder: Martin van den Heuvel


Externe toernooien en hockeykampen

Er wordt op 21-23 juni een hockeytoernooi in Rotterdam georganiseerd door de toernooi commissie van het Rotterdamsch Studenten Corps. 
Dit A-toernooi zal plaatsvinden op HV Victoria. 
Sportways hockeykampen

In de komende zomervakantie organiseren wij weer allerlei leuke clinics en hockeykampen in binnen- en buitenland!
Wat hebben wij dan te bieden?

In de meivakantie zijn er MasterClass clinics met o.a. Nederlands elftal spelers Tim Jenniskens, Billy Bakker en Wouter Jolie.
Daarnaast organiseren we verschillende hockeykampen voor spelers en keepers >(klik hier voor een filmpje) in het Amsterdamse Bos, Antwerpen en Barcelona. Neem ook een kijkje op onze website voor meer achtergrondinformatie.

Wij zullen er wederom alles aan doen om er voor te zorgen dat de deelnemers een fantastische tijd beleven en hopen opnieuw leden van HC Twente te mogen verwelkomen.

SportWays BV | Top Hockey Camps, Clinics, Tours & Events
Olympisch Stadion 21 | 1076 DE | Amsterdam
+31 20 66 22 157 | www.sportways.comHC Walcheren organiseert Beachhockeytoernooi

Hockeyclub Walcheren organiseert deze zomer een Beachhockeytoernooi. Zaterdag 13 en zondag 14 juli zullen teams uit het hele land strijden voor overwinningen in het mulle zand aan de Boulevard in Vlissingen.

November vorig jaar is Beach Hockey Zeeland begonnen met de organisatie van een nieuw toernooi. Deze spectaculaire variant van veldhockey is de laatste jaren steeds meer in trek gekomen bij hockeyers. Door de prachtige omgeving met zon, zee en strand is het de manier om de zomer door te komen.

Beach Hockey

Vijf spelers per team gaan de strijd aan om in het mulle zand het toernooi te winnen. Door de lastige ondergrond is er een extra dimensie aan de sport toegevoegd. De bal is gedurende het spel voor het grootste gedeelte van de tijd in de lucht. Dit zorgt voor vliegende aanvallen, air-dribbels en mooie zweefduiken van keepers en spelers. Door gemiddeld 30 doelpogingen per wedstrijd zorgt dit allemaal voor een bruisende hockeyshow!

Beach Hockey Zeeland

Zaterdag 13 juli zullen recreantenteams uit het hele land strijden voor de overwinning. Na afloop is er een BBQ en een spetterend feest op de Hockeyclub Walcheren. De minimumleeftijd voor de recreanten is 16 jaar.

Zondag 14 juli wordt er tijdens een officiƫle voorronde gestreden om plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap Beach hockey 2014. De minimumleeftijd voor de prestatieteams is 17 jaar.

Inschrijven

Vanaf 1 februari 2013 is het mogelijk om als team in te schrijven voor dit toernooi. Kijk voor meer informatie op www.beachhockeyzeeland.nl of neem voor vragen contact op met de organisatie via [email protected] zijn ook te volgen via Facebook en Twitter.